4UNI 2020 - Kohti finaalia

Erikoinen normaali 4UNI

4UNI on ollut käynnissä jo yli neljä viikkoa, ja 13.11. Tiedekulman Stagella järjestettävä finaali on edessä tämän viikon perjantaina. Tänä vuonna tutuksi on tulleet maskit, turvavälit, etätyöskentely ja valmiiksi pakatut välipalat. Pienemmällä osallistujajoukolla on mahdollistettu työpajoihin osallistuminen myös paikan päältä ja Think Companylaisille tilaisuuksia tutustua tämän vuoden upeisiin 4UNIlaisiin. Tiiviillä neljän joukkueen ryhmällä Sähköistyvän yhteiskunnan haasteeseen tartuttiin aloitusviikonlopussa motivoituneina ja loistavassa yhteishengessä.

Erikoisjärjestelyistä huolimatta 4UNI on ollut ripaus normaalia yhdessä tekemistä erikoisena aikana.Tämän vuoden yhteisöllisyysteeman nimissä on työn ohella meditoitu, askarreltu ja vietetty vapaa-aikaa. Ratkaisuja on ideoitu yhdessä asiantuntijoiden kanssa, liiketoimintasuunnitelman äärellä ja pilottien avulla. Työpajaillat ovat venyneet myöhäisiksi kun tiimit ovat jääneet yhdessä purkamaan asiantuntijoilta opittua, ja finaalin lähestyminen tuntuu jo tekemisessä ja näkyy keskusteluissa. Tänä vuonna finaalissa käydään kutkuttava kaksintaistelu, kun kaksi finaaliin tiensä selvittänyttä tiimiä pitchaavat kilpaa 4UNIn palkinnoista.

Ensitapaamisesta yritysideaan viidessä viikossa

4UNI on tiivis ohjelma, jossa tutustuminen, ongelman määrittely, ratkaisun luominen ja sen hiominen valmiiksi konseptiksi tapahtuu nopeasti. Osallistujat siis todella vasta tutustuvat toisiinsa luodessaan jo yhteistä liiketoimintasuunnitelmaa. Joukkueet ovat hioutuneet yhteen uskomattoman hienosti ja löytäneet omat työskentelytapansa nopeasti. Ohjelman etenemistahti pääsee kuitenkin aina yllättämään, ja ratkaisujen pivotointi yhdessä aikapaineen kanssa luo lähestyvästä finaalista vieläkin jännittävämmän.

Kahden tasaväkisen tiimin kaksintaistelu tarjoaa harvinaisen herkullisen asetelman syksyn 2020 4UNIn loppuhuipennukseen. Tänä vuonna tapahtumaa on helpompi seurata kuin koskaan aikaisemmin. Osoitteesta 4UNI.fi löydät linkin live streamiin ja pääset jännittämään tiimien pitchejä ja palkintojen jakoa mistä tahansa. Luvassa on myös mielenkiintoista oheisohjelmaa tuomareiden vetäytyessä pisteyttämään tiimien pitchejä ja ratkaisuja. Varaa siis hyvää juotavaa ja syötävää ja avaa yhteydet 13.11. klo 17!

Teksti: Julia Wright
Kuvat: Julia Wright ja Francesca Åström